Fibre

Er lang op moeten wachten en nu eindelijk over op echt Glasvezel. De coax thuis was al voor een groot deel uit gefaseerd, alles liep al via IP (dan wel niet bedraad). De interactieve TV was vervangen door NLZiet (aanrader voor reclameloos terugkijken). Maar nu ligt niet alleen de fibre in de meterkast, maar is die ook actief.

De eerste 10 maanden zelfs 1Gbit, maar helaas is de randapparatuur daar nog niet zo van de indruk. Op mijn telefoon en laptop zit ik wel ruim boven de 600Mbit (ipv de 200mbit hiervoor), maar de 1Gbit haal ik alleen op de modem zelf. Zelfs bedraad merk ik wel snellere downloads maar is de hardware de bottleneck.

Volgend jaar juni gaat de snelheid (als die dan nog steeds bestaat) toch naar 400Mbit, up and down meer dan genoeg en voorlopig geen nood aan nieuwe apparatuur (al staat voor zowel de NAS als de router een prijsalert aan).

Oh ja bij eigen gebruik van je router denk aan de IPTV instelling voor internet ook al gebruik je het niet !!! (kan je een uurtje schelen).