database too big to fail(!)

Misschien is het niet slim om te schrijven, maar het lijkt erop dat de data die weggeschreven werd in de MariaDB-database de oorzaak was.

Het viel me op dat de back-up maar groter en groter werd en bijna 2Gb groot was. Een back-up maken duurde ook bijna 1 uur, vooral door de back-up naar de cloud. Vergeleken met een andere omgeving was het vooral idioot. Die back-up was maar 10% van deze grote.

Eerst via wat sql commando’s gekeken welke data er allemaal in staat. Het is leuk om het voltage van alle powerplugs te weten, maar om die nu voor meerdere dagen op te slaan. Meeste van die waardes gebruik ik alleen voor automatiseringen.

Het duurde wel even voor het merkbaar was, maar intussen is de database nog maar 200Mb (misschien nog te groot) en blijft die aardig stabiel. Ook is de server nog niet (afkloppen) gecrasht. Voorlopig geen migratie nodig en doen we andere leuke dingen met de PI4.